MenuLevensmiddelenkrant

700 Poiesz-klanten op boerenlunch

BAAIUM- Poiesz en zuivelmerk Weide Weelde hebben zaterdag 10 juni ruim 700 mensen verwelkomd op de grootste boerenlunch van het noorden.

Klanten van de supermarktketen konden een plaats aan de tafel winnen via de Poiesz Puzzelkwis uit de Lekker Lentefolder. Ook via Facebookacties werden plekken weggegeven. De winnaars mochten allemaal vijf introducees meenemen, waardoor het een drukte van belang werd. Naast de boerenlunch vonden er diverse andere activiteiten plaats, zo was er een stormbaan voor kinderen, waren er pony’s om op te rijden en konden kinderen zich laten schminken. Daarnaast was er een rondleiding op de boerderij, konden gasten een potje boerengolf spelen en was er een streekmarkt. Ook werden er nog workshops gehouden.

Weidevogel
Naast deze activiteiten was er aandacht voor een serieus aspect: de weidvogel. Gastheer en gildeboer Marten de Jong maakt zich samen met Zuivelbedrijf Weide Weelde en Poiesz sterk voor de afnemende populatie van de weidevogel in het Noorden. Tijdens de rondleidingen werd uitgelegd welke maatregelen er genomen worden om de weidevogel weer terug te krijgen. Per verkocht product van Weide Weelde werd ook nog eens 2 cent gedoneerd aan een aan een weidevogelfonds voor behoud van natuur en weidevogels.

Bron: Levensmiddelenkrant