MenuLevensmiddelenkrant

Eataly met nieuwe ceo op weg naar Azië

FOTOREPORTAGE

ROME - Het succesvolle Italiaanse eetwarenhuis Eataly krijgt een nieuwe ceo: Andrea Guerra. Hij volgt oprichter Oscar Farinetti op. Guerra wordt verantwoordelijk voor de expansie naar Azië, met de vestiging in Rome als ‘rolmodel’. Guerra moet het bedrijf tevens klaarstomen voor een beursgang.

Eataly is tien jaar geleden opgericht door de voormalige witgoedhandelaar Farinetti en uitgegroeid tot het symbool van de Italiaanse keuken, in Italië en daarbuiten. Het bedrijf verkoopt typisch Italiaanse voedingsproducten en heeft in zijn vestigingen altijd een of meerdere restaurants. Eataly opende al vestigingen in onder meer New York, Tokyo, Dubai, Rome, Milaan en Turijn en dit jaar nog gaan de deuren in München en Moskou open, gevolgd door Londen, Madrid en Parijs volgend jaar. Met aanstaande  vestiging in het Braziliaanse Sao Paulo is de dertigste Eataly binnenkort een feit.

Grootste
In Rome is sinds 2012 een van de grootste vestigingen van de keten gevestigd (zie foto’s). De shop heeft drie verdiepingen en een winkeloppervlak van 17.000 vierkante meter. Met meer dan twintig eettenten en 14.000 producten kunnen foodfanaten hier hun lol op. Het is een en al vers food en veel producten zijn hoogwaardige specialiteiten afkomstig uit de regio Lazio of andere streken in Italië. De aanbieders zijn zowel grote als kleine traiteurs.

Bron: Out.of.Home Shops