MenuLevensmiddelenkrant

Bio-concept EcoSuper Shop verovert markt

BARNEVELD - De shops-in-shop die aan EkoPlaza waren gelieerd, gaan zelfstandig verder onder de naam EcoSuper Shop. Na een onstuimige groei tot vijftig shops in 2008 mikken de initiatiefnemers op verdere expansie. “Uiteindelijk denk ik dat het concept in een groot deel van de supermarkten staat.”

Dit zegt Hans Manders, samen met broer Wim verantwoordelijk voor EcoSuper Shop. Hoewel de shops-in-shop feitelijk al zelfstandig opereerden van de formule EkoPlaza, krijgen ze nu ook een eigen identiteit. De naam EcoSuper Shop wordt sinds 1 januari gehanteerd en komt onder meer tot uiting in het instore materiaal. Ook het assortiment en de prijsstelling wijken af van EkoPlaza.
“Door het te scheiden ontstaat er geen verwarring bij consumenten”, vertelt Manders. In 2008 groeide het aantal shops-in-shop van 16 naar 50. Supermarkten van CoopCodis, Agrimarkt, Super de Boer en C1000 integreerden het concept in hun winkels, waar PLUS er al eerder mee was begonnen. De rek is er nog lang niet uit, aldus Manders. “Tot nu toe hebben we eigenlijk nog maar heel weinig aan acquisitie gedaan. Komend jaar gaan we wel actief de markt op. Uiteindelijk denk ik dat het concept in een groot deel van de supermarkten staat.” Om de groei aan te kunnen, verhuisde het dc in Barneveld eind 2008 naar een andere locatie in dezelfde gemeente, waardoor de capaciteit bijna verdubbelde.

Spannend
Ook bij EkoPlaza worden veranderingen doorgevoerd. Er zijn twee nieuwe vennoten toegetreden, die verantwoordelijk zijn voor de organisatorische en financiële zaken. “Wij willen de supermarktformule achter EkoPlaza blijven ontwikkelen. En dat kunnen we beter met meer mensen doen”, aldus directeur Jos Kamphuys. Terugkijkend op 2008 spreekt Kamphuys van ‘een spannend jaar’ voor EkoPlaza. “Met de opening van EkoPlaza Den Haag hebben we biologische producten op een grootschalige wijze midden in het centrum van een grote stad onder de aandacht gebracht. Dat is niet zonder slag of stoot gegaan, maar steeds meer consumenten weten de weg naar deze EkoPlaza te vinden.” In Alkmaar is volgens Kamphuys sprake van een zeer positieve omzetgroei, wat ook geldt voor de vestiging in Bussum. “En ook in Veenendaal is de omzetontwikkeling goed.”BARNEVELD - De shops-in-shop die aan EkoPlaza waren gelieerd, gaan zelfstandig verder onder de naam EcoSuper Shop. Na een onstuimige groei tot vijftig shops in 2008 mikken de initiatiefnemers op verdere expansie. “Uiteindelijk denk ik dat het concept in een groot deel van de supermarkten staat.”

Bron: