MenuLevensmiddelenkrant

Arla Foods opent innovatiecentrum in Denemarken

AARHUS- Arla Foods streeft ernaar de grootste vernieuwer te worden in de wereldwijde zuivelmarkt. Daarom heeft de fabrikant een nieuw innovatiecentrum geopend in Aarhus, Denemarken.

Het innovatiecentrum moet een cruciale rol gaan spelen in het nastreven van de strategie Good Growth 2020 van Arla Foods door meer producten met toegevoegde waarde wereldwijd te vermarkten, stelt Peder Tuborgh, ceo van Arla Foods. De fabrikant gaat in het nieuwe centrum met wetenschappers en universiteiten werken aan onderzoek binnen een aantal gebieden, zoals de melkveehouderij, preventie van ziekten die samenhangen met een ongezonde levenswijze en innovatieve verpakkingen en technologieën die het eenvoudiger maken om melk en verse zuivelproducten naar verschillende continenten te transporteren.

Vernieuwer
"Ons bestaan als zuivelcoöperatie stamt uit de jaren tachtig van de 19e eeuw, toen melkveehouders hun krachten bundelden om samen betere mogelijkheden te creëren. Het zit in ons bloed om samen te werken en zo betere resultaten te bereiken. Ons nieuwe wereldwijde innovatiecentrum past dezelfde benadering toe op onderzoek naar en de ontwikkeling van niet alleen nieuwe producten, maar ook nieuwe manieren om ze te gebruiken. De wereldwijde voedingsmiddelenindustrie is nog nooit zo concurrerend geweest als nu. Dit is vooral te merken in Europa en de opkomende markten in Azië, Afrika en daarbuiten met hun consumenten in de snel groeiende middenklasse. De beste vernieuwer wint", aldus Tuborgh.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops