MenuLevensmiddelenkrant

Foto: Bionext.

Omzet biologische producten stijgt

EDE- De omzet uit de verkoop van biologische levensmiddelen in Nederland is vorig jaar met 5 procent gestegen tot ruim 1,5 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van branchevereniging Bionext.

De totale omzet van Nederlandse biologische producten is vooral te danken aan de stijging van 6 procent in de supermarkten (778,9 miljoen euro). Met name de verkoop van eieren (17 procent) en zuivel (11 procent) groeit sterk. Met als stijger de verkoop van biologische babyvoeding (23 procent). Ook de omzet van biologisch eten in de horeca groeit (11 procent), maar dat blijft een bescheiden marktaandeel van 1,6 procent.

Koplopers
Wereldwijd is de markt voor bioproducten nu bijna 100 miljard euro waard. Er wordt verwacht dat deze markt in 2025 verdubbelt tot meer dan 200 miljard euro. Bionext wijst er verder op dat de biologische landbouw in Nederland aanhoudend groeit, waarmee ons land een inhaalslag maakt vergeleken met andere landen in de Europese Unie zoals Duitsland, Frankrijk, Zweden en Denemarken. Die landen lopen nu nog ver voor. Provinciale koplopers in die inhaalslag naar biolandbouw zijn Flevoland, Gelderland en Friesland.

Bron: Levensmiddelenkrant