MenuLevensmiddelenkrant

Bockbierseizoen van start in Zutphen

ZUTPHEN – De bierbrouwers hebben officieel het bockbierseizoen geopend. Deze opening vindt altijd plaats op de eerste maandag van oktober. Dit jaar verzamelden de brouwers en relaties uit de bierwereld zich in Zutphen.

 

De start van het bockbierseizoen 2017 vond dit jaar plaats in Zutphen, omdat dit een stad is met een rijke bockbierhistorie. Al 21 jaar lang wordt in deze stad de Nationale Bockbierdag georganiseerd die tienduizenden bezoekers trekt. Tijdens het bockbierseizoen wordt dit jaar speciale aandacht besteed aan het combineren van dit typisch Nederlandse speciaalbier met seizoensgerechten. Op het platform Dat Smaakt Naar Bier, een initiatief van de Nederlandse brouwerijen, kunnen consumenten inspiratie opdoen rondom bockbier en de combinaties met gerechten.

Mooie bierstijl
“Wij vonden het een eer dat wij met de bierbrouwers dit jaar in Zutphen waren uitgenodigd om het bockbierseizoen feestelijk te starten”, vertelt Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers. “Bockbier heeft een rijke geschiedenis en de Nationale Bockbierdag is hier een belangrijk onderdeel van. Het is een van de bekendste typisch Nederlandse speciaalbieren en het doet mij veel plezier te zien dat deze mooie bierstijl door steeds meer brouwers wordt gebrouwen.” 

 

Bron: Levensmiddelenkrant