MenuLevensmiddelenkrant

Voedingscentrum start met ‘kies ik gezond’-app

DEN HAAG- Het voedingscentrum heeft een app geïntroduceerd die het lezen van etiketten op producten vereenvoudigd. Naar eigen zeggen is dit een revolutie in de supermarkt.

‘We hopen een revolutie in de supermarkt te ontketenen; het zou fantastisch zijn als met deze app veel meer mensen het etiket gaan gebruiken. Onderzoek laat namelijk zien dat het lezen van etiketten kan bijdragen aan een gezonder eetpatroon. En waar wij natuurlijk heel blij mee zijn, is dat je met de app gelijk kunt zien of een product een gezonde keuze is volgens de Schijf van Vijf’, aldus Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum in een persbericht.

In de app is zelf aan te geven waar de focus op ligt; calorien, verzadigd vet, koolhydraten, suiker, vezels of zout. Bij het scannen van een product komen de voedingswaarden die aangegeven zijn als belangrijkste bovenaan. Standaard is te zien of het product past in de Schijf van Vijf of niet. Zo niet, dan worden gezondere alternatieven aangeboden. De gegevens in de app blijven up-to-date doordat er gebruik wordt gemaakt van productinformatie uit de databanken van fabrikanten. 

Bron: Levensmiddelenkrant