MenuLevensmiddelenkrant

Jumbo start met weekendbloemist

VEGHEL - Klanten van Jumbo kunnen voortaan op vrijdag en zaterdag terecht voor een samengesteld boeket bloemen.

Onder de noemer 'Weekendbloemist’ starten nog dit jaar 60 Jumbo supermarkten met deze extra service. In het eerste kwartaal van 2018 komen daar nog 40 bij. De boeketten worden samengesteld door een speciaal opgeleide medewerker.

Eerste vijf van start
Afgelopen week startten vijf Jumbo supermarkten in Alkmaar, Papendrecht, Utrecht, Delft en Baarn met het nieuwe bloemenconcept. De medewerker adviseert de klant elke vrijdag en zaterdag over het samenstellen van een boeket en kan deze vervolgens ook voor de klant binden. "Een service die uitzonderlijk is in een supermarkt", aldus Ed van de Weerd, directeur Commercie van het supermarktconcern.

Stapje verder
De bloemen van Jumbo worden hoog gewaardeerd, dat bleek onlangs nog uit de resultaten van jaarlijks klantenonderzoek. Van de Weerd: “Bij Jumbo willen we de verwachtingen overtreffen en kijken we steeds weer naar mogelijkheden om nog een stapje verder te gaan voor onze klant. Vanuit dat streven zijn we eind 2016 gestart met een pilot waarbij bloemenafdelingen met zelfbediening, in het weekend werden bemand. Deze service werd enorm gewaardeerd door de klant en wordt dit jaar dan ook verder uitgerold. Dat we dit onze klanten kunnen bieden, maakt me heel trots.”

 

Bron: Levensmiddelenkrant