MenuLevensmiddelenkrant

Instock daagt thuiskoks uit 31 dagen niets te verspillen

AMSTERDAM – Instock organiseert vanaf 1 januari de Instock Challenge: thuiskoks worden uitgedaagd 31 dagen creatiever aan de slag te gaan in de keuken en niets te verspillen. Het bedrijf dat ontbijt, lunch en diner van reststromen van AH-winkels maakt, helpt via social media met tips en recepten.

42 procent van alle voedselverspilling vindt plaats bij mensen thuis, dit komt neer op 47 kilo per persoon per jaar, laat Instock weten. Vandaar dat de restaurantketen met deze actie consumenten ervan probeert te overtuigen thuis de strijd tegen voedselverspilling aan te gaan.  “Stel nou dat alle Nederlanders besluiten om een maand lang thuis geen eten meer te verspillen. Dan zou zo’n 67 miljoen kilo eten van de afvalbak worden gered. Indirect zorgt dat ook voor minder verspilling van alle energie, water, CO2 uitstoot en landgebruik voor het produceren van dit voedsel. Bovendien zou het Nederlanders een totale kostenbesparing van 213 miljoen euro opleveren”, licht de sociale onderneming in een bericht toe.

 

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops