MenuLevensmiddelenkrant
Advertorial

Winnaars Beste Introducties 2017 bekend!

NIEUWVEEN - De Beste Introducties van 2017 zijn gekozen. Toonaangevende supermarktondernemers hebben de foodnoviteiten van vorig jaar beoordeeld. 

Uit deze enquête van Levensmiddelenkrant zijn per categorie de producten met de hoogste scores naar voren gekomen als de Beste Introducties van 2017. De verkiezing kent dit jaar 17 winnaars. Bijna de helft minder dan in 2016. De Beste Introductie is al jaren een vaste waarde in de foodbranche. Zelfstandig ondernemers spelen hierin een grote rol. Uit hun mening blijkt hoe klanten reageren op nieuwe producten en ook hoe zij de samenwerking met de fabrikant ervaren. Ze beoordelen de producten op hun innovatiewaarde, omloopsnelheid en de mate van ondersteuning. Alleen producten die van de ondernemers gemiddeld een rapportcijfer van 7 of hoger krijgen, mogen zich een jaar lang de Beste Introductie noemen. De mening van ondernemers telt zwaar voor fabrikanten. Zij zijn immers hun ogen op de winkelvloer en weten wat er leeft onder hun klantenkring. Niet voor niets zijn de reacties op de uitverkiezing tot Beste Introductie vanuit de industrie erg positief.

Weinig echte innovaties
Met 17 winnaars kent de verkiezing beduidend minder winnaars dan een jaar geleden. Zo’n 30 fabrikanten introduceerden meer dan 1000 producten, maar daarin zagen we niet heel veel A-merkinnovaties. Waar vorig jaar een aantal echt grote innovatieve producten zoals Mars Bites, Almhof Hoekje, Johnny Doodle en Coca-Cola zero sugar als winnaars uit de bus kwamen, waren de introducties dit jaar vaak iets minder indrukwekkend/innovatief. Toch kunnen we u dit jaar ook een aantal hele mooie winnaars presenteren. Want wat te denken van Heineken 0.0 en Sprite volledig suikervrij?

De winnaars van de Beste Introducties van 2017:
Alcoholvrij Bier – Heineken 0.0 (Heineken)
Babyverzorging – Zwitsal luiers (Unilever)
Broodbeleg – De Ruijter Specials Chocoladevlokkken Puur (KraftHeinz)
Chips, nootjes en zoutjes – Sunbreaks (PepsiCo)
Diervoeding – Whiskas Casserole (Mars Nederland)
Frisdrank, koolzuurhoudend – Sprite (Coca-Cola Nederland)
Frisdrank, koolzuurvrij – Spa Duo (Spadel)
Koffie – L’OR aluminium capsules (Jacobs Douwe Egberts)
Maaltijdpakketten – Honig Dubbeldekkers
Onderleggers – Bolletje Lichte Ontbijtcrackers (Bolletje)
Ontbijtgranen – Bolletje Ontbijtgranen (Bolletje)
Papier - Nalys Wish Keukenpapier (Sofidel Benelux)
Salades – Johma Salade Gevuld Eitje (Johma)
Vriesvers, aardappelproducten – Beyerlander dunne Airfryer Frites (Sharefoods)
Vriesvers, pizza – Pizza Big Americans Beef Nachos (Dr. Oetker)
Vriesvers, snacks – Mekkafood Bitterballen (Pure Ingredients)
Zuivel – Almhof Griekse Stijl Yoghurt (Müller Nederland)