MenuLevensmiddelenkrant
Advertorial

Origin Green Ireland helpt bedrijven groeien

Bedrijven en consumenten worden zich steeds bewuster van de herkomst van de voedingsmiddelen die ze kopen. Origin Green, 's werelds meest vooraanstaande duurzaamheidsprogramma voor de voedingsmiddelenindustrie in Ierland kan u en hen de zekerheid bieden die nodig is.

Dit vrijwillige programma wordt gebruikt op boerderijen en in fabrieken. Voedingsmiddelenproducenten ontwikkelen een duurzaamheidsplan met duidelijke doelstellingen op belangrijke gebieden zoals grondstoffengebruik, productieprocessen en maatschappelijke initiatieven. Voor boerderijen heeft de Ierse Levensmiddelenorganisatie op nationaal niveau meer dan 110.000 koolstofvoetafdrukbeoordelingen uitgevoerd. Dat is uniek in de wereld. Sinds 2011 zijn er extra duurzaamheidscriteria toegevoegd aan de kwaliteitsgarantieplannen van de Ierse Levensmiddelenorganisatie, allereerst voor rundvlees en vervolgens voor zuivelproducten. Daarnaast zijn er plannen om soortgelijke criteria te implementeren in alle andere primaire sectoren.

Meer dan 90% van de totale Ierse voedingsmiddelenexport wordt geproduceerd door deelnemende Origin Green-bedrijven. Al onze leden worden onafhankelijk gecontroleerd, zodat Origin Green-bedrijven een belangrijke partner zijn bij het bereiken van uw duurzaamheidsdoelstellingen.

Ga voor meer informatie naar:www.origingreen.ie/nl/vitaliteit.